dierenwinkel exotica

Van Woustraat 22,
1073LL Amsterdam

Tel: 020-6794274
info@dierenhandelexotica.nl
Uw Dierenwinkel in Amsterdam

Caridina cf. cantonensis

Crystal red garnaal (GRADE: A) Caridina cf. cantonensis caridina cf. cantonensis

synoniemen:
Crystal Red Garnaal, Kristallrote Zwerggarnele

familie:
Atyidae (garnalen)

herkomst:
azie

maximale grootte:
3cm


De crystal red is een van oorsprong natuurlijke kleurmutatie van de Bijengarnaal.
Met deze kleurmutatie is selectief verder gekweekt. Deze dwerggarnaal is rood wit gestreept en wordt ingedeeld in verschillende grades afhankelijk van de hoeveelheid wit en rood.

Het aquarium voor deze diertjes hoeft niet al te groot te zijn, een aquarium vanaf 10 liter is al geschikt. voor wat betreft de inrichting, de garnalen vinden het heerlijk om tussen het mos (wij hebben altijd diverse soorten op voorraad.) naar voedsel en algjes te zoeken, verder wat fijnbladige planten en ze zijn helemaal tevreden. de dwerggarnalen zijn kleine vriendelijke dieren. Je kunt de garnalen met andere soorten garnalen houden maar let op want sommige soorten kruisen.
Je kunt ze ook met vissen houden maar hou er rekening mee dat een deel van de jongen als vissenvoer kan eindigen. Gezien de snelle manier waarop deze dieren zich voortplanten hoeft dit geen probleem te zijn.

De crystal red garnalen zijn echte alleseters, ze leven van plantaardig afval dat zich op de bodem verzamelt, maar ook is het belangrijk ze bij te voeren met speciaal voer voor garnalen, kikkererwten en ander garnalenvoedsel.

Als de vrouwtjes ca. 3 maanden zijn worden ze geslachtsrijp. de vrouwtjes zijn te herkennen aan hun vollere lichaamsvorm en volwassen zijn ze wat groter als de mannen. de draagtijd bedraagt 4-5 weken waarin het vrouwtje 20 -30 eitjes bij zich draagt. als de eitjes uitkomen zijn het miniscule kopietjes van de ouders.