dierenwinkel exotica

Van Woustraat 22,
1073LL Amsterdam

Tel: 020-6794274
info@dierenhandelexotica.nl
Uw Dierenwinkel in Amsterdam

Symphysodon aequifasciata

Discus (red map) Symphysodon aequifasciata symphysodon aequifasciata

familie:
cichlidae (cichliden)

herkomst:
zuid-amerika

maximale grootte:
15cm


Discussen zijn sterk zijdelings afgeplatte vissen met schitterende kleuren die heel rustig en statig door het aquarium kunnen zwemmen. Ze komen dan ook het beste tot hun recht in een mooi beplant aquarium met veel zwem ruimte en veel wortelachtige stukken hout waar ze zich tussen kunnen verschuilen.

Van oudsher denken veel mensen dat de discus een vis is die heel moeilijk te houden en heel erg duur is. Maar tegenwoordig valt dit best mee en is de discus een vis die voor veel aquarianen betaalbaar is geworden. Tegenwoordig worden de meeste discussen gekweekt in gevangenschap en er zijn dan ook onvoorstelbaar veel kleuren en tekeningen ontstaan. En hierdoor zijn ze vaak al generaties lang gewend aan het leven in een aquarium waardoor ze veel minder kwetsbaar zijn geworden en kun je daardoor veel plezier aan ze beleven zonder direct een expert te moeten zijn.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met de keuze van de overige bewoners van het aquarium, drukke vissen kun je het beste vermijden, maar ze zijn prima te combineren met rustige medebewoners.

VOEDSEL: Voor wat betreft het voedsel zijn er tegenwoordig allerhande droogvoeders op de markt, maar de voorkeur van deze schitterende vissen gaat toch uit naar levend en of diepvriesvoer. Wij verkopen zelf het diepvriesvoer waarmee deze vissen van jongs af aan groot gebracht zijn, een speciale mix die door de kweker zelf is samengesteld.